Fortsätt till huvudinnehåll

Infinito- Hobbyverksamhet är nu igång!Den här verksamheten är resultatet av att jag kombinerat alla mina intressen i ett projekt som har en djup personlig betydelse för mig. 

Efter min sons bortgång har jag alltid besökt hans grav varje nionde i månaden. Han lämnade oss den 9 september 2020, 28 år gammal. Men idag den 9 maj 2023, insåg jag att det inte räckte att visa min kärlek genom att vårda graven. Idag känner jag att jag vill göra något som kan ge tröst och stöd både för mig själv och andra. Därför har jag beslutat mig för att bidra till att öka medvetenheten kring problemen med psykisk ohälsa och suicid genom det här projektet.

Att ha en egen verkstad är något jag har drömt om ända sedan jag var liten. Den korta tiden jag hann gå på  National school of fine arts Manuel Belgrano i Argentina innan vi måste lämna landet, eller när mina två äldsta barn var små och och vi hade en silversmide-verkstad hemma var nog de lyckligaste perioderna i mitt liv. Nu har jag förstått att man inte kan ge det man inte har själv, och jag vill bidra med hela mig själv - lycklig och fullt närvarande. Det är något jag känner jag är skyldig min son Enzo och mina två andra barn.

Jag vill berätta vår historia, visa våra ansikten, och påminna alla om att vi inte bara är siffror i en osynlig statistik.  Genom att förverkliga min dröm om en egen verkstad och genom mitt engagemang i mindfulness och skapandet av de här produkterna strävar jag ödmjukt efter att göra en meningsfull insats och belysa och minska stigmat kring suicid och mental hälsa.

När du köper från min verkstad bidrar du inte bara till min dröm, utan också till Spes, Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandestöd, till minne av min son Enzo Costa Nahuel. Spes är en organisation som har funnits där för mig när jag kämpade med att hitta en väg tillbaka efter min sons död. En del av intäkterna från försäljningen skänks till dem.

Det är viktigt att betona att verkstaden är mitt eget projekt och att jag är den enda som driver hobbyverksamheten. Jag har en heltidsjobb och jag kan inte producera stora mängder,  varje objekt är unikt och tillverkat med omsorg. För att se vilka varor som för närvarande är tillgängliga för köp, kan du besöka  Bildgalleriet. 

Jag tar också emot beställningar, men vänligen ha i åtanke att det kan ta tid för mig att leverera. 

Jag bjuder in dig att vara en del av denna resa av tröst och hopp. Tillsammans kan vi skapa en mer medveten värld där ingen lämnas i mörkret och där ingen behöver känna sig ensam i sin sorg och smärta. Jag är tacksam för ditt stöd och jag hoppas att mina produkter kan sprida ljus och kärlek till dig och andra som behöver det.

Om du har några frågor eller vill beställa något är du välkommen att kontakta mig.

Med kärlek och omtanke,

Misty Nahuel

infinito.mindfulness@gmail.com"21 januari 2021 - Min moderskärlek är oändlig och ovillkorlig och det är den kärleken som får mig att vilja fortsätta vara kopplad till min son genom positiva tankar och handlingar. Kopplad till allt han var när han levde, och till hans själ. En stor utmaning, då bara tanken på att jag måste fortsätta det som är kvar av min resa i livet utan hans fysiska närvaro är outhärdlig och plågsam och saknaden bottenlös. Ändå känner jag så starkt att jag måste omvandla all kärlek han gav mig, all hans kamp för en bättre värld och all den oändliga kärleken jag känner för honom till något positivt. Jag vet inte hur, men jag vet att jag är skyldig honom det, och mina två andra barn, som behöver mig nu, mer än någonsin"
Akvareller Mixed-media


Små världar
Illustrationer i ProcreateInfinito på spanska betyder både oändlighet och oändligt. Logotypen är inspirerad av "Infinito punto rojo" (Oändlighetens oändliga röda punkt)Min son Enzo brukade säga till mig sedan han var liten: Te amo mami, hasta el infinito punto rojo! Jag älskar dig mamma, till oändlighetens oändliga röda punkt!


 Populära inlägg i den här bloggen

Mindfulness - lådor med akvarell/blandteknik på omslaget

  En liten värld av mindfulness och inre lugn, skapad med kärlek och omtanke! Efter att ha upplevt förlusten av min son har jag använt mindfulness som ett kraftfullt verktyg för min resa mot självläkning och insikt. Det är denna erfarenhet som inspirerar mig att skapa de här lådorna med personliga meddelanden om mindfulness.   Varje låda är utformat för att hjälpa dig finna en stund av mindfulness och inre lugn, och kan användas som en daglig ritual för att påminna dig om att vara närvarande i stunden.   På omslaget finns en handmålad blandteknik-akvarell, och inuti lådan hittar du sju kort med frågor eller övningar och utrymme att skriva på, en penna, sju småkort som du kan dekorera lådan med och informationsmaterial och mindfulness-övningar. Förutom detta finns det också informationsmaterial och mindfulness-övningar för att stödja din väg mot inre frid och närvaro.

Varför lådor och små världar?

När min son Enzo var liten brukade jag göra lådor åt honom. Tillsammans spenderade vi timmar med att leka i "små världar" som vi skapade  inne i dem. Vi skapad också magiska små världar runt lägenheten. I krukorna levde varelser som genom dammkornen gjorde interplanetära resor till andra krukor. Under bordet kunde vi skapa fantastiska landskap med dinosaurier och mytiska figurer. Lilla spindeln, "Sebastián Vallejo", uppkallad efter hjälten i en colombiansk "Telenovela", var herre över sin egen värld i ett hörn av köket. När jag själv var liten, i Argentinas turbulenta tider på 70-talet, flyttade vi ofta och inte sällan var vi tvungna att gömma oss. Då skapade jag också små världar i kartonglådor som jag kunde ta med mig överallt. I mina lådor förvarade jag pappersdockor, mina anteckningsböcker, tidningsklipp av serier, och artiklar om svarta hål, galaxer och kvasarer.  Det som en gång var Enzos fysiska form har nu vilat i en låda under en sten i över två

Meditativ Skaparverkstad

  Det har varit fantastiskt att se hur mina vänner har blivit inspirerade av min resa, och jag har fått många förfrågningar så nu känner jag att det är dags att fortsätta den här resan tillsammans.  Så nu vill jag  öppna upp dörrarna till min verkstad. Jag är ödmjuk inför möjligheten att kunna bidra med mina egna erfarenheter och skapa detta utrymme. Det här är ett projekt utan vinstsyfte. Jag erbjuder  inga kurser, utan möjligheten och utrymmet att skapa tillsammans och utforska Mindfulness och kreativitetens  kraft. Oavsett om det är genom konst, meditation eller samtal, är jag övertygad om att vi kan berika våra liv genom denna gemensamma upplevelse.   Som en del av mitt engagemang för gemenskap och helande koordinerar jag redan en stödjande Facebook-grupp för mammor från Latinamerika, som har mist sina barn. Jag vet själv hur viktig gemenskapen och trygga miljöer kan vara under helandets resa.  Om du är intresserad av att vara med i framtida möten, tveka inte att höra av dig! Vi kö

Här och nu - Tändsticksask

Denna tändsticksask är klädd i handgjort papper och fungerar som ett "här och nu" ankare. Den innehåller två meditationer för att finna lugn och närvaro. Inuti tändsticksasken finner du en liten sten och en inspirerande illustration på framsidan, som används för meditationerna. På baksidan hittar du instruktionerna för meditationerna. Den kan hjälpa dig att skapa ögonblick av stillhet och närvaro oavsett var du befinner dig. Bildmeditation (1 minut): Sätt dig i en bekväm position med ryggen rak. Ta 3 djupa andetag. Rikta din blick och uppmärksamhet på bilden på framsidan av tändsticksasken. Observera bilden noggrant, notera dess färger, mönster och detaljer. Fokusera medvetet på bilden. Fortsätt att vara närvarande med bilden i 1 minut. Om ditt sinne börjar vandra, för bara varsamt tillbaka din uppmärksamhet. Stenmeditation (1 minut): Sätt dig i en bekväm position med ryggen rak. Ta 3 djupa andetag- Ta ut den lilla stenen och håll den i din hand. Känn dess vikt och textur.

Om mig

Mitt foto
Hej, jag heter Misty Nahuel González och driver Infinito som en hobbyverksamhet och ett gemenskapsprojekt.. Jag älskar att skapa. och jag håller på att utbilda mig till mindfulness instruktör. Jag har en bakgrund inom konst, webbdesign, grafisk produktion, informatik och informationshantering. Jag tror på kraften av att samarbeta och lära av varandra. Mindfulness har hjälpt mig att överleva den största förlusten i mitt liv: min sons suicid. Jag vill gärna dela min historia och mina erfarenheter med dig, så att du kan känna dig mindre ensam i dina svårigheter. Ja ar medlem i organisationen Spes (Riskförbundet för suicidprevention och eftelevande stöd och Spesvän Jag har också upptäckt glädjen i att skapa meditativt. Det är ett sätt att uttrycka mig och läka mina sår. Jag vet att alla har olika passioner i livet, men för mig är skapandet en stor del av det. Jag hoppas att du också kan hitta det som ger dig mening och glädje i livet. Det var lite om mig och mitt projekt Infinito-Mindfulness. Om du vill veta mer, hör gärna av dig till mig.